McLaren sahal po pátém místě. Ze Spa odjíždí bez bodu

McLaren sahal po pátém místě. Ze Spa odjíždí bez bodu

Ještě pár kol před cílem patřila Landu Norrisovi z McLarenu ve Velké ceně Belgie vozů formule 1 pátá pozice. Brit ale cíl závodu po technickém problému, stejně jako jeho týmový kolega Carlos Sainz Jr., neviděl.

Norris měl start do závodu z říše snů. Po startu z jedenácté pozice využil v první zatáčce kontaktů svých soupeřů a k zatáčce Eau Rouge přijížděl na pátém místě.

Na tom se za jezdci Ferrari a Mercedesu držel až do cíle závodu, než musel dvě kola před koncem kvůli ztrátě výkonu svůj vůz odstavit na cílové rovince.

„Můj závod nebyl nudný. Byl zábavný a vzrušující. Měli jsme velmi dobrý start, odjezd byl velmi dobrý a v první zatáčce se nám podařilo předjet šest vozů najednou a dostat se na páté místo. Od té chvíle jsme si to kontrolovali,“ řekl Norris.

„Myslím, že si můžeme odnést nějaká pozitiva. Všichni v týmu odvedli velmi dobrou práci a přijít v posledním kole o motor bylo obtížné. Musíme se z toho dostat a připravit se na Monzu.“

Sainz Jr. odstoupil už v úvodu

Už po třech kolech skončila Velká cena Belgie pro druhého pilota McLarenu Carlose Sainze Jr. Španěl zastavil na trati v zatáčce Bus Stop poté, co pohonná jednotka v jeho voze ztratila výkon.

„Samozřejmě to není dobrá zpráva, když nemůžete ani odstartovat do závodu. Není k tomu co říct. Škoda také Landova odstoupení v posledním kole, kvůli kterému jsme nezískali dalších deset bodů do šampionátu, což by pro nás byl obrovský krok správným směrem,“ řekl Sainz Jr.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud