McLaren: S naším autem si nemůžeme dovolit dva mladé jezdce

McLaren: S naším autem si nemůžeme dovolit dva mladé jezdce

Podle výkonného ředitele Zaka Browna bude pro McLaren v příští sezóně formule 1 z pohledu jezdecké sestavy důležitá zkušenost. Aby totiž britský tým mohl zariskovat s angažováním dvou mladých pilotů, potřeboval by mít lepší auto.

Fernando Alonso se zatím stále nerozhodl, zda bude chtít zůstat ve formuli 1 také po sezóně 2018. McLaren naopak zvažuje další působení jeho týmového kolega Stoffela Vandoorna, který zatím nedokázal navázat na své dobré výsledky z juniorských formulových šampionátů.

Na svou šanci přitom čeká rezervní pilot týmu a uchazeč o titul ve formuli 2 Lando Norris. Spekulovalo se také o možném návratu Kimiho Räikkönena či angažování Carlose Sainze Jr.

„V situacích jako je tato si musíte nechat otevřená všechna vrátka a čekat, až se spustí domino. Někdy to máte pod kontrolou, jindy ne. O naší situace se Stoffelem víme. Sledujeme, jaké další možnosti by mohly nebo nemohly být k dispozici, a také pozorujeme, co nakonec bude chtít udělat Fernando,“ řekl Brown.

„Je to o balíčku - zkušenost a mládí - hlavně v situaci, ve které jsme. Jelikož dochází k restrukturalizaci, tak mít v našich autech dva mladé jezdce by nebylo dobré. Pokud bychom měli lepší auto, pak bychom mohli zariskovat s dvěma mladými jezdci, protože bychom jim dali dobré vozy.“

McLaren stojí za Vandoornem

Vandoorne, který je u McLarenu druhou kompletní sezónu, je podle Browna ze strany týmu stále podporován.

„Skutečnost je taková, že máme dvě volná místa a naším úkolem je získat nejlepší možnou jezdeckou sestavu, to si vyžaduje jednání také s dalšími piloty napříč paddockem. Každý závodník ví, že musí podávat výkony na nejvyšší úrovni, protože týmy vždy hledají v dané situaci to nejlepší řešení,“ řekl Brown.

„My stojíme za Stoffelem. Je to jeden z důvodů, proč se k nám připojil Giles (de Ferran), aby pomohl se situací kolem jezdců. Cítím se velmi dobře, když mu poskytuji veškerou podporu během naší náročné sezóny formule 1, samozřejmě se ale také díváme na další možnosti,“ dodal.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud