McLaren prý zvažuje návrat k Mercedesu

McLaren prý zvažuje návrat k Mercedesu

Eric Boulier sice ještě před pár desítkami hodin řekl, že věří projektu McLaren-Honda, ale podle BBC už Woking prověřuje jiné možnosti.

Boullier sice pro AS řekl, že projektu věří a tým oficiálně ukončení spolupráce s Hondou odmítá, ale podle BBC už došlo k oslovení Mercedesu. Toto Wolff by neměl být údajně proti.

Jedná se zatím samozřejmě jen o spekulace. Pokud by se McLaren k Mercedesu vrátil, stalo by se tak pochopitelně až od příštího roku.

Ukončení spolupráce s Hondou má ale dva háčky: prvním je fakt, že mezi oběma značkami existuje dlouholetá smlouva. Druhou komplikací je, že Honda není klasický dodavatel, který by od McLarenu inkasoval peníze za pohonné jednotky (ty dnes stojí kolem 17 milionů euro). Jedná se o sponzora, který týmu naopak přináší finanční prostředky a podílí se i na platech jezdců. McLaren by tak skutečně musel sehnat nového titulárního sponzora.

Aktualizace

„Testování bylo náročné a bylo zklamáním,“ uvedl mluvčí McLarenu pro GPUpdate.net. „Pracujeme s Hondou na okdstranění deficitu a nedostatků. Společně s Hondou zvažujeme možnosti, ale nebudeme komentovat mediální spekulace.“

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud