McLaren: První závody budou o motorech a spotřebě paliva

McLaren: První závody budou o motorech a spotřebě paliva

Šéf týmu McLaren Eric Boullier si myslí, že potrvá několik Grand Prix, než z hlediska výsledků začne být důležitá absolutní výkonnost monopostů.

Ve formuli 1 zůstává klíčová aerodynamika, ale než začne letos být znovu hlavním diferenciačním prvkem, bude to trvat.

"Je pravda, že vám přítlak na voze přinese rychlost, ale ovladatelnost vozu a pohonu a řízení výkonu vám také přinesou rychlost, alespoň do té doby, než se všichni dostanou do tempa," uvedl Boullier pro Autosport.

"Dalším parametrem je spotřeba paliva, kdy budete muset přizpůsobit nastavení a jezdecký styl, abyste vyhověli číslům. Bahrajn je jeden nejnáročnějších závodů na spotřebu paliva, takže některé vozy možná jezdily závodní simulace, ale naplno."

"Na konci té jízdy jste spotřebovali 110 kilogramů a jste mimo, což by znamenalo, že v Melbourne nedokončíte závod."

Valtteri Bottas ovšem říkal, že při závodní simulaci v Bahrajnu nemusel vůbec šetřit palivo. Možná i proto Boullier uznává dobrou formu stáje z Grove. Vedle dalších.

"Je vidět, že Mercedes vypadá velmi rychle, Red Bull vypadá velmi rychle a u ostatních těžko říct. Williams vypadá lépe než loni, co se pořadí týče. My nejsme špatní."

"Samozřejmě máme určitou výhodu s ovladatelností vozu (motoru) a budeme mít hodně různých výkonnostních vylepšení."

McLarenu by se proto mělo dařit lépe než loni. "Je tu krok vpřed. Zhodnotili, co se stalo loni, a lépe chápou, proč vůz nedokázali využít auto tak, jak chtěli," dodal Boullier ke svému novému zaměstnavateli.

Doporučujeme

Články odjinud