McLaren připouští, že ho Red Bull předstihl ve vývoji. Chystá nápravu

McLaren připouští, že ho Red Bull předstihl ve vývoji. Chystá nápravu

V posledních závodech přišel McLaren o svoji roli favorita, ale ve vývoji nespí a chystá se nasadit vylepšení, která mu mají pomoci v boji s Red Bullem.

McLaren měl nejrychlejší auto po letní přestávce, ale postupně se před něj propracoval Red Bull. "Nemyslím, že jsme udělali něco špatné. Je to jen válka ve vývoji a v průběhu roku se otáčí," cituje technického šéfa McLarenu Paddyho Lowa Autosport.

"Oni udělali velmi slušný krok se svým vozem, čehož si nemusíte všimnout v jednom konkrétním závodě. Musíte se podívat na řadu závodů, abyste viděli, kdy jsou silní."

"Myslím, že významné úpravy nasadili v Singapuru, viditelně toho měli v tom závodě hodně, a to se projevilo ve výsledcích poslední tří závodů."

McLaren se samozřejmě nechce spokojit s porážkou, a proto připravuje své vlastní novinky. "Pracujeme na několika velkých věcech. Jestli to bude stačit (na Red Bull), to zatím nevíme, ale rozprostřeme to na Indii a Abú Zabí," prozradil Lowe.

Do konce sezóny ale zbývají už jen čtyři závody a McLaren ztrácí na Red Bull 83 bodů. Ví, že takový rozdíl bude velmi těžké smazat, ale počítá se každé místo, takže významný by byl i posun zpět na druhou pozici před Ferrari, na které mu chybí bodů jen šest.

"Lhal bych, kdybych neřekl, že se to v tuto chvíli nevyvíjí dobře, co se týče bodů," pokračoval Lowe. "Museli bychom získat pár skvělých výsledků, zatímco oni (Red Bull) ne, abychom to otočili."

"Bylo samozřejmě zklamáním, že jsme ztratili druhé místo v šampionátu konstruktérů, i když šest bodů se dá určitě zvládnout. Budeme mít velké odhodlání získat druhé místo, vždy jsme rádi, když máme Ferrari za sebou. To by mělo být minimum, které v této sezóně získáme."

Doporučujeme

Články odjinud