McLaren představil MP4-25

Tým McLaren dnes odhalil svůj letošní monopost MP4-25. Na první pohled se významně liší od svého předchůdce, rozdíly jsou patrné především u nosu vozu a zadní části, která znovu nese ´žraločí ploutev´ na krytu motoru.

"Byl to Alexander Graham Bell, kdo řekl, že příprava je pro úspěch klíčová," řekl šéf týmu Martin Whitmarsh. "A my jsme se na tuto sezónu připravovali více než kdy jindy."

"Každý rok přinese ve formuli 1 unikátní výzvy v pravidlech a rok 2010 není výjimkou. Navrhli jsme vůz, který využívá koncept dvojitého difuzoru. Teď se těšíme na vzrušující šampionát s mnoha novými a známými tvářemi a nejméně jednou starší. Zůstáváme hrdými partnery Mercedesu, ale musíme podat maximální výkon, abychom porazili tovární tým. Naším jasným cílem je vyhrát."

McLaren je také hrdý na svou jezdeckou dvojici mistrů světa. Díky příchodu Jensona Buttona si na voze udržel číslo 1.

"Už jsem zažil pár prezentací a předávání cen, vyvolává to vzpomínky," řekl Button. "Vidět číslo 1 tady na voze je speciální, ale na minulý rok musíme zapomenout. V hlavě mi zůstane, ale musíme se soustředit na budoucnost a tohle je budoucnost."

Na oba piloty nový monopost MP4-25 zapůsobil. "Vypadá úžasně, když se tu na něj dívám," uvedl Button. "Nemůžu se dočkat, až si ho prohlédnu lépe. Vždy jsem si myslel, že McLaren staví auta pořádně a důkladně. Podle mě vypadá skvěle. Viděli jsme čísla (ze simulací), jezdili v simulátoru a vypadá to pozitivně. Ale skutečná práce začne za pár dní ve Valencii."

Rozdílů vůči loňskému vozu si všimnul i Hamilton. "Hodně se liší, je úplně jiný a já jsem hrdý, že jsem se na jeho vývoji podílel," řekl. "Jsem si jistý, že se bude chovat úplně jinak než loňské auto. Pracovali jsme na něm dlouho. Kluci pracovali naplno při výrobě komponent, vývoji a vylepšování přítlaku a aerodynamické efektivnosti."

Fotogalerii z prezentace MP4-25 si můžete prohlédnout ZDE.

Doporučujeme

Články odjinud