McLaren předčil očekávání, Hamilton věřil ve vítězství

McLaren předčil očekávání, Hamilton věřil ve vítězství

Po předsezonních testech to vypadalo, že to stáj z Wokingu s vývojem poněkud přehnala a v designu vozu šlápla vedle. V Melbourne to tak ale nevypadalo, jediným silnějším týmem byl Red Bull.

Z pilotů McLarenu se o tomto víkendu lépe dařilo Lewisovi Hamiltonovi. Ten dojel i přes potíže s podlahou druhý a jediným mužem, na kterého nestačil, byl Vettel. Brit je tudíž po úvodním závodě pozitivně naladěn.

"Druhé místo je fantastický výsledek. Auto bylo úžasné, velmi příjemně se ovládalo a mohl jsem pohodlně kontrolovat stav pneumatik. Možnost vyvíjet tlak na Sebastiana hned na začátku sezony je velmi povzbudivá. Myslím, že jsme dnes měli na boj o vítězství. Nebýt nepovedeného startu, bojovali bychom o něj. Myslím, že můžeme být nadšení.

Nevím přesně, co se to stalo s podlahou, ale ovladatelnost vozu to nijak zle neovlivnilo. Po závodě jsem se na ni podíval a vypadala poměrně silně poškozená. Jsem rád, že jsem dovezl vůz do cíle. Po fyzické stránce to byl ovšem jeden z nejjednodušších závodů, jaké jsem zažil. Cítil jsem se zde víc fit než kdy jindy. Těším se tudíž na Malajsii, která je v tomto ohledu asi nejnáročnějším závodem sezony.

Těším se na naše výkony v dalším závodě. Inženýři ví, jak nás posunout kupředu a ve kterých oblastech se můžeme zlepšit. Na trať to přeneseme již brzy. Myslím, že v Malajsii můžeme útočit na vítězství," prohlásil optimistický Hamilton.

Jenson Button vyhrál poslední dvě Grand Prix Austrálie. Hattrick se mu ale nezdařil, kvalifikoval se čtvrtý a do cíle dojel po penalizaci průjezdem boxové uličky (udělené za nelegální předjetí Felipeho Massy) na šesté pozici.

"Můj start byl OK, ale překvapilo mě, jak se Vitalij dostal do vnitřní stopy. Odstartoval opravdu dobře a donutil mě zaujmout vnější stopu. Pak jsem se zasekl za Felipem, protože jsem byl hodně pomalý na výjezdu z první zatáčky. To byl z mé strany nejnepovedenější úsek závodu. Byl opravdu pomalý a nešlo ho předjet. Oba nás silně brzdil. V zatáčce číslo 11 jsem se vnějškem pokusil o předjetí. Byl jsem už vpředu, ale Felipe zatáčku projel velkým obloukem, takže jsem nemohl jet v normální stopě.

Po penalizaci jsem se musel probojovávat zpátky nahoru. Na jednu stranu to bylo zábavné, na druhou frustrující. Doufal jsem, že dokážu z auta dosta maximum, ale aspoň Lewis odvedl dobrou práci. S naší rychlostí bychom ale měli být spokojení. Pro příští závod máme v záloze nějaká vylepšení. Auto je stále hodně čerstvé a je možné na něm provést množství změn. S tímto víkendem můžeme být spokojeni. Jen bych si přál, abych získal více bodů," řekl Button.

 

Doporučujeme

Články odjinud