McLaren: Pozdější představení vozu asi bylo chybou

McLaren: Pozdější představení vozu asi bylo chybou

Jezdci McLarenu přiznali, že jejich monopost MP4-26 zatím není na úrovni, kterou mají nejbližší soupeři. Věří ale, že se zlepší.

McLaren prezentoval své nové auto jako jediný top tým až po prvních testech. O správnosti tohoto kroku teď trochu pochybuje. "Nechali jsme to představení na později a možná nám to moc neprospělo," přiznal Lewis Hamilton. "Ale připravujeme nové díly a v posledních testech jsme se určitě zlepšili."

Vývoj nového vozu zdržely technické problémy, které jezdcům také zkracovaly čas pro práci na nastavení. "Máme další čtyři dny a doufejme, že nám to v příštích testech půjde lépe, abychom odjeli hodně kol a mohli vylepšit základ, který máme," řekl Jenson Button.

"Když jsem poprvé naskočil do tohoto auta, moje první reakce nebyla: ´Wow, všechny smeteme.´ Ale nemyslím, že takovou reakci mohl vůbec někdo mít, protože auto má mnohem méně přítlaku a pneumatiky Pirelli fungují jinak než ty předchozí. Ale na tomto autě není nic, co by mě děsilo. Hodně na něm můžeme vylepšit prací na nastavení. Z tohoto auta můžeme dostat ještě hodně, ale doposud jsme to nedokázali, protože jsme na to neměli čas. Ještě si to nesedlo, takže pořádně nevíme, jak jsme na tom ve srovnání s konkurencí."

Hamiltonovi, jenž slíbil představení svého nového manažera před začátkem sezóny, nejvíce na voze schází přítlak. "To auto je v oblasti přítlaku blízko vozu z roku 2009," vysvětloval. "Auto 2009 bylo hrozné, protože poskakovalo, v zatáčkách z něj byla trojkolka, kola se blokovala a nemělo přítlak."

"Tomuto vozu se kola nezasekávají, nezvedají se do vzduchu a chová se opravdu hezky, lépe než ten loňský, ale nemá tolik přítlaku. Kvůli změnám pravidel je úroveň přítlaku podobná jako v roce 2009. Máme ho trochu víc, ale není to moc velký rozdíl, takže se zdá být v této oblasti slabý. Doufejme, že přítlaku budeme mít víc."

Doporučujeme

Články odjinud