McLaren povýšil Kevina Magnussena do programu F1

McLaren povýšil Kevina Magnussena do programu F1

K jezdcům, kteří letos usednou do monopostu MP4-27, se přidal syn bývalého pilota McLarenu Kevin Magnussen. Čekají ho první kroky na vrcholu motorsportu.

Devatenáctiletý Magnussen byl nominován do programu formule 1, což znamená, že se zúčastní vývoje letošního vozu, bude testovat v simulátoru a nakonec i na trati v rámci testu mladých talentů na konci roku. Přidal se tak k testovačům McLarenu Garymu Paffettovi a Oliverovi Turveymu.

"Tým mi prokázal velkou důvěru a já cítím, že je to důležitý krok v mé kariéře," komentoval Magnusssen. "Formule 1 je prostředí s velkým tlakem, kde jsou data klíčová, takže kdo se chce do ní dostat a uspět, musí zvládnout všechny technické aspekty této disciplíny. Je to skvělá příležitost a já se těším na to, jak budu pracovat s týmem a že sehraji roli v budoucnosti McLarenu."

Kevin Magnussen je synem jezdce Jana Magnussena, který pro McLaren krátce závodil v 90. letech. Magnussen junior je součástí programu McLarenu pro mladé piloty od roku 2010. Loni závodil v britské formuli 3, letos bude jezdit ve Světové sérii Renault.

Doporučujeme

Články odjinud