McLaren potvrdil odchod Andrease Seidla. V čele týmu ho nahradí Stella | Foto: Getty Images / Mark Thompson

Foto: Getty Images / Mark Thompson

McLaren potvrdil odchod Andrease Seidla. V čele týmu ho nahradí Stella

Den velkých oznámení pokračuje. McLaren potvrdil, že Andrea Seidl u týmu končí.

Sauber dnes potvrdil odchod Frédérica Vasseura. Ferrari o chvíli později potvrdilo, že se stane novým šéfem týmu a nástupcem Binotta. Není to ale jediné oznámení. Williams včera potvrdil konec Josta Capita.

McLaren dnes oznámil, že Andreas Seidl končí u týmu. Krátce poté tým Sauber potvrdil jeho příchod do Hinwilu. 

McLaren okamžitě potvrdil také jeho nástupce – bude jim Andrea Stella, který přišel před několika lety do týmu z Ferrari.

„Do McLarenu jsem nastoupil v roce 2019 a práci se Zakem a týmem jsem si opravdu užil,“ řekl Andreas Seidl.

„Dosáhli jsme několika dobrých výsledků a já na ně budu vždy rád vzpomínat, přičemž Monza byla osobním i kariérním vrcholem. Tým je na skvělé trajektorii a já bych chtěl všem poděkovat za podporu, důvěru a nasazení. Děkuji Zakovi a akcionářům za pochopení mého osobního rozhodnutí přejít k další výzvě. Přeji Andreovi a celému týmu do budoucna vše nejlepší.“

Novým šéfem týmu je Andrea Stella

Novým šéfem týmu se stal Andrea Stella, který se nemusí ve Wokingu rozkoukávat, protože je u týmu od roku 2015. Během sedmi let prošel řadou funkcí – začínal jako vedoucí závodních operací a od roku 2019 byl výkonným ředitelem pro závodění.

stella.jpg
Andrea Stella a Zak Brown. Foto: McLaren

Stella působil spíše v zákulisí, ale fanoušci formule 1 ho velmi dobře znají. Před příchodem do McLarenu působil u Ferrari. Jako inženýr spolupracoval se Schumachrem a Räikkönenem a následně byl závodním inženýrem Räikkönena a Alonsa. 

„Cítím se poctěn, že mohu převzít roli šéfa týmu jako další etapu působení v týmu McLaren F1,“ řekl Stella. „Jsem vděčný Zakovi a akcionářům za důvěru, kterou mi projevili, a všem svým kolegům a těm, kteří mě podporovali po celou dobu mé kariéry ve F1. Realisticky si uvědomujeme, kolik práce nás čeká, abychom se posunuli zpět na vyšší příčky, ale jsem nadšený a povzbuzený, že jsem na této cestě společně s týmem plným talentu, zkušeností, závodního ducha a odhodlání. Těším se na úzkou spolupráci s každým z nich, Landem a Oscarem a na to, že společně dosáhneme velkého úspěchu a užijeme si tuto cestu.“

„Jsem potěšen, že Andrea Stella nastoupí do role šéfa týmu a povede náš technický a provozní program F1. Andrea je velmi talentovaný, zkušený a respektovaný člen našeho týmu, který má za sebou bohaté zkušenosti s vedením a úspěchy ve formuli 1,“ uvedl Zak Brown. 

„Spolupráce s Andreasem mě opravdu bavila. Poskytl týmu skvělé vedení a sehrál významnou roli v našem plánu obnovy výkonnosti F1 a v pokračující cestě k návratu do popředí startovního pole. Děkuji mu za transparentnost v průběhu celého procesu, která nám poskytla čas na odpovídající plánování.“

Doporučujeme

Články odjinud