McLaren posunul o další setinu rekord při výměně kol

McLaren posunul o další setinu rekord při výměně kol

Týmu McLaren se začíná vyplácet úsilí, které věnoval změnám při zastávkách v boxech. Umí je velmi rychle a chyb dělá čím dál méně.

Rekordně rychlá zastávka v boxech se McLarenu podařila už ve Valencii, když Hamiltonovi vyměnil kola za 2,32 sekundy. Celá zastávka od zastavení do rozjetí vozu, tedy včetně reakčního času jezdce, trvala 2,6 sekundy.

V Hockenheimu dokázali být wokingští mechanici ještě rychlejší. Jensonu Buttonovi vyměnili kola za 2,31 sekundy, celou zastávku pak FIA změřila na 2,4 sekundy.

To znamená rychlost, která McLarenu dává prostor pro chyby. "Když se jim (mechanikům) podaří zastávka za 3,1 sekundy, zdá se hrozně pomalá, ale je to čas, kterého dosahují všichni ostatní. Takže máme rezervu pro ztrátu sedmi nebo osmi desetin, přičemž sice nebudeme nejrychlejší, ale pořád budeme konkurenceschopní," hodnotil sportovní šéf McLarenu Sam Michael.

Při zastávkách v boxech se nyní hraje na desetiny a setiny sekundy. Rozdíl jedné sekundy se může zdát malý, ale ve skutečnosti je velký, jak ukázala ve svém srovnání BBC na videu zde.

"Znovu pokořili rekord se stacionárním časem 2,31 sekundy, a to bylo rozhodující pro předjetí Vettela," konstatoval Michael. "Pro mechaniky je velmi uspokojující, když to znamená rozdíl v pozici na trati."

Doporučujeme

Články odjinud