McLaren poprvé od letní přestávky bodoval s oběma vozy

McLaren poprvé od letní přestávky bodoval s oběma vozy

S velkou porcí bodů odjíždí z Ruska McLaren, když v šestnáctém závodě letošní sezóny formule 1 bodovali oba jeho piloti.

Carlos Sainz Jr. skončil po startu z páté pozice šestý. Španěl měl, stejně jako v levé řadě roštu před ním startující Charles Leclerc a Sebastian Vettel, velmi dobrý start a v nájezdu do druhé zatáčky dokonce útočil na třetího Lewise Hamiltona.

Nakonec se ale zařadil na čtvrté místo, které držel až do chvíle, než se před něj dostali rychlejší jezdci Red Bullu.

„Velmi dobrý závod. Skvělý start, bylo úžasné bojovat ve druhé zatáčce s mercedesem, což byl jeden z mých dnešních cílů. Od té chvíle jsem mohl závod kontrolovat a měl jsem dobrou rychlost, ačkoliv bylo nemožné se držet red bullů,“ řekl Sainz Jr.

„Toto pro nás nebyl jednoduchý víkend, dokázali jsme to ale poskládat dohromady a znovu dojet jako nejlepší ze zbytku světa. Skvělý výkon od celého týmu a opět dvojité body. Gratuluji,“ dodal Španěl.

Norris bodoval potřetí v řadě

Po závodech v Itálii a Singapuru bodoval nováček Lando Norris také v Rusku, kde dojel na osmé pozici.

„Dnes to byl pro tým pozitivní den s dobrými body. Carlos i já jsme měli dobrý start a získali jsme pozice. Můj první stint byl celkem dobrý a měl jsem v něm dobrou rychlost. Virtuální safety car po mé zastávce ale věci zamíchal,“ popsal Norris.

„Z boxů během VSC přede mě vyjeli jezdci, kteří byli pomalejší a nemohl jsem kvůli nim tlačit tolik, jak jsem chtěl a pak jsem byl zranitelnější pro vozy za sebou na novějších pneumatikách. Bylo těžké za sebou udržet Renault a Racing Point. Celkově je to ale dobrý víkend s velkým množstvím bodů pro tým.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud