McLaren poprvé nastartoval motor Mercedes ve svém voze | Foto: McLaren

Foto: McLaren

McLaren poprvé nastartoval motor Mercedes ve svém voze

Historie, přítomnost a budoucnost se snoubily v jednom okamžiku. Ve Wokingu poprvé nastartovali motor Mercedes v novém voze MCL35M.

McLaren se nedávno pochlubil fotografií šasi číslo 1 vozu MCL35M pro rok 2021. Podrobnosti neuvedl, ale bylo zřejmé, že první šasi pro testy už je hotové.

Bylo jen otázkou času, kdy tým umístí do vozu motor Mercedesu a nastartuje ho. Zrození MCL35M proběhlo dnes. Tým se pochlubil videem na sociálních sítích.

„Zatímco ostatní týmy převezmou většinu svého vozu z loňského roku, náš přechod na pohonnou jednotku Mercedes znamená, že u nás tomu tak není,“ řekl nedávno šéf výroby McLarenu Piers Thynne.

 

„Uskutečnilo se obrovské množství změn. V podstatě jsme stavěli nové auto. Počet nových dílů na MCL35M je přibližně stejný, jako když jsme stavěli MCL35.“

Nastartování nového vozu pro letošní sezónu proběhlo za přítomnosti Zaka Browna a Andrease Seidla. Tým vloni získal třetí místo v šampionátu. Letos bude chtít na tento úspěch navázat. Jen Carlose Sainze vystřídá v oranžovém monopostu Daniel Ricciardo.

Doporučujeme

Články odjinud