McLaren popírá, že by se Buttonovi do Monaka nechtělo

McLaren popírá, že by se Buttonovi do Monaka nechtělo

Jenson Button nahradí ve Velké ceně Monaka Fernanda Alonsa, který jede Indy 500. Mark Webber nedávno řekl, že se Buttonovi závodit nechce. McLaren to popírá.

Podle Marka Webbera se Button vracet nechce a v Monaku jede jen proto, že musí. Brit má své aktivity a jet letos s McLarenem není něco, co by si jezdec vyloženě užíval.

„Čestl jsem to, ale nesouhlasím s tím,“ řekl provozní ředitel McLaren Technology Group Jonathan Neale pro Motorsport.com.

„Myslím, že Jenson věnuje přípravě dost času. Byl několikrát na simulátoru a věnuje se jen jednomu okruhu. Seznámil se s autem, pneumatikami, pohonnou jednotkou, vyvážením i brzdným výkonem.“

„Nepochybuji, že se přepnul a myslí je na tento závod. Monako je jedním z okruhů, na kterém je příspěvek jezdce důležitější než na jiných okruzích. On to dobře ví, byl tam úspěšný a je to dobrý závodník.“

Nakope Stoffelovi?

Button jel naposledy vloni v Abú Dhabí. S letošním vozem nemá žádné zkušenosti. Ve čtvrtek v tréninku to pro něj bude premiéra. 

„Já nejsem jezdcem, takže nevím, ale myslím, že to bude v pořádku. Mám takové podezření, že Stoffel v to doufá (že bude mít Button problémy), protože by nebylo hezké, kdyby Stoffela nakopal,“ směje se Neal.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud