McLaren pokračuje ve vývoji letošního vozu, chce dál vyhrávat

McLaren pokračuje ve vývoji letošního vozu, chce dál vyhrávat

Zatímco Ferrari oznámilo konec hlavního vývoje současného monopostu, McLaren takový krok zatím neplánuje. Na letošním voze vidí ještě mnoho příležitostí pro vylepšování.

"Dá se toho udělat ještě celkem dost," řekl k vývoji letošního MP4-26 ředitel týmu Jonathan Neale. "Formuli 1 řídí, a je to tak správně, dohoda o omezení zdrojů, kterou všechny týmy podepsaly. To znamená, že každý tým má zhruba stejné zdroje, takže díky pravidlům není možné, aby se někdo vykoupil z potíží, nebo využil hromadu zdrojů, které nemá."

"Takže si musíme vybírat, v jistou chvíli všichni čelíme otázce, jak rozložíme zdroje mezi letošní a příští vůz. Myslím, že v tuto chvíli máme nastavenou rovnováhu a pokračujeme ve vývoji MP4-26. Pro příští dva závody plánujeme celkem velké úpravy, do Singapuru také. Budeme v tom pokračovat. Nejdůležitější pro nás jako McLaren je, abychom vyhrávali závody, to chceme dělat."

McLaren vyhrál poslední dvě Grand Prix před letní přestávkou, ale nemyslí si, že by měl teď snadnější práci, konkurence je stále silná.

"V příštích několika závodech se bude tvrdě bojovat," předpověděl Neale. "Red Bull, Ferrari a McLaren určitě mají vozy schopné vítězit v závodech. My musíme zůstat soustředění a udržet si sílu ve chvíli, kdy nás čekají dva okruhy pro nízký přítlak. Těšíme se na Singapur, který přinese změny, co se vlastností tratě týče."

"Nemyslím si, že bychom měli navrch. Získali jsme zasloužená vítězství. Tvrdím, že jsme měli dokázat přetavit Lewisovu a Jensonovou pozici v Maďarsku v dvojité vítězství, takže tam je jisté zklamání. Nemyslím si, že bychom byli v dominantní nebo pohodlné situaci. Určitě k tomu tak nepřistupujeme a velmi se snažíme v našem vývojovém programu MP4-26."

Doporučujeme

Články odjinud