McLaren pojede svoji 700. Grand Prix, slavit by chtěl dvojitým vítězstvím

McLaren pojede svoji 700. Grand Prix, slavit by chtěl dvojitým vítězstvím

Tým McLaren nastoupí v Koreji do jubilejního 700. závodu ve formuli 1 a věří, že mu jeho současná forma umožní důstojné oslavy.

McLaren je letos druhý nejúspěšnější tým a na Jeongam jede posílen vítězstvím ze Suzuky. "Jensonovo fantastické vítězství v Japonsku minulý víkend bylo jeho pátým umístěním na stupních vítězů v řadě a skvělou odměnou pro něj, byla to jedna z jeho nejkonzistentnějších jízd kariéry," řekl šéf týmu Martin Whitmarsh. "Je ve skvělé náladě a vím, že do Koreje jede pozitivně naladěn s touhou navázat dalším skvělým výsledkem."

"Také Lewis chce přetavit svoji rychlost v dobrý výsledek. V Singapuru a Suzuce ukázal, že má rychlost na pole position, ale z různých důvodů měl smůlu. Zdá se, že v tuto chvíli není štěstí na jeho straně, ale jak znám Lewise, vrátí se silnější než dřív."

McLaren sice už nemůže bojovat o tituly, ale velkou cenu pro něj mají také vítězství v jednotlivých závodech. V Koreji pojede svoji 700. Grand Prix a ví, jak by vypadala ideální oslava na trati.

"Ani teď, když je šampionát jezdců uzavřený, jsme neztratili ambici vítězit, a vím, že oba naši jezdci by moc chtěli získat pro McLaren dvojité vítězství jako další důkaz, že máme v tuto chvíli velmi konkurenceschopné auto," dodal Whitmarsh.

Jenson Button je teď ve vrcholové formě a vysvětlil, proč tomu tak je. "Nejdůležitější je, že mám pod sebou auto, kterému můžu skutečně důvěřovat. Loni to tak nebylo. Ale letos se naše auto chová dobře ve všech typech zatáček a já mám dobrý pocit, když na něj tlačím, protože se dá poznat, kde jsou jeho hranice. Myslím, že v Suzuce to bylo vidět."

Lewis Hamilton prozradil, že jezdci budou v Koreji používat zadní pohyblivé křídlo jen na rovince před třetí zatáčkou. Předjíždět by se ale podle něj mělo letos víc než loni už kvůli tomu, že by nemělo pršet. "Ano, druhé místo bylo loni pro začátek dobré, ale v roce 2011 si chci o jedno polepšit," uzavřel.

Doporučujeme

Články odjinud