McLaren podle Hamiltona pomalu zažívá vzkříšení

DOPLNĚNÉ VYDÁNÍ.

Tým McLaren zažil velice slabý vstup do sezony. Lewis Hamilton, loňský mistr světa, má na svém kontě zatím pouze jeden bod za sedmé místo v předčasně ukončené Grand Prix Malajsie. Do Šanghaje si však tým z Wokingu přivezl řadu technických vylepšení, včetně provizorního nového difuzoru. Tyto novinky by prý měly dopomoci stříbrným vozům k výraznějšímu postupu vpřed výsledkovou listinou.

Hamilton se v dnešní kvalifikaci umístil na deváté pozici, což je zatím jeho letošní maximum.

"Cílem týmu bylo kousek po kousek šplhat vzhůru. Je skvělé dostat se zpět do první desítky. Musím poděkovat všem lidem od nás z továrny, odvádějí skvělou práci. Pomaličku se přibližujeme hochům na špici. Rozhodně se to dá považovat za začátek našeho vzkříšení.

Každá maličkost může pomoct, takže těžko odhadnout, jak moc nám pomohly novinky, které jsme si sem přivezli. Je před námi ale ještě dlouhá cesta, takže nesmíme polevit. Lidé v týmu by tento výsledek měli brát jako pozitivum. Nesmíme ale přestat v našem úsilí," řekl Hamilton.

Heikkimu Kovalainenovi se dařilo o něco méně, avšak i on cítí, že McLaren nyní jde správným směrem a v zítřejším závodě má za cíl bodovat.

"Tento víkend jsme naše auto o poznání vylepšili. Byla škoda, že jsme ve druhé části kvalifikace nejeli rychleji, ale jsem rád, že se Lewis dostal do první desítky. Dvanáctá pozice sice nereflektuje mou rychlost, je ale jasné, že jsme nabrali správný směr. Se správnou strategií a trochou štěstí v úvodních kolech bych chtěl útočit na své první letošní body," řekl Kovalainen.

S větší dávkou optimismu nyní hovoří i šéf McLarenu Martin Whitmarsh.

"Lewis nás dnes svým devátým místem poprvé v letošním roce dostal do třetí části kvalifikace. Potvrzuje to naše úsilí, které v technologickém centru McLarenu věnujeme vylepšování vozu MP4-24. Uznáváme, že nás čeká ještě dlouhá cesta, spokojeni budeme jedině, až se dostaneme zpět na vrchol. Je to ale povzbuzující výsledek pro celý tým. Lewisovy časy byly hlavně v první a druhé části kvalifikace opravdu skvělé, byl to opravdu výkon hodný velkého šampiona. Heikki se sice nedokázal posunout z dvanácté pozice, on a jeho inženýři ale odvedli skvělou práci s nastavováním vozu. Do zítřejšího závodu jdeme pozitivně naladěni a doufáme, že oba naše vozy dojedou na bodovaných pozicích," prozradil Whitmarsh.

Doporučujeme

Články odjinud