McLaren plánuje spolupráci s Mercedesem i v éře šestiválců

McLaren plánuje spolupráci s Mercedesem i v éře šestiválců

I když už McLaren není exkluzivním partnerem automobilky Mercedes ve formuli 1, nevidí důvod pro změnu dodavatele motorů, naopak.

Když si Mercedes na konci roku 2009 koupil vlastní tým, trochu to mezi ním a McLarenem zajiskřilo. Stuttgartší prodali Wokingským zpět podíl v McLarenu a soustředili se na vlastní stáj v Brackley.

Dnes už se ale na sebe nikdo z nich nemračí a ve spolupráci hodlají dlouhodobě pokračovat. "Na toto téma nebudu hovořit o smluvních podmínkách, ale můžu vás ujistit, že máme v úmyslu zůstat u Mercedesu a těchto agregátů při přechodu na novou generaci motorů," řekl výkonný ředitel McLarenu Jonathan Neale. "Jsou naším skutečným partnerem, my s nimi velmi rádi spolupracujeme a chceme v tom pokračovat mnoho dalších let."

McLaren je s Mercedesem spokojený a nepociťuje ani žádné negativní dopady toho, že německá automobilka teď provozuje vlastní tým. "Předpoklad, že teď s Mercedesem nespolupracujeme už tak úzce, je špatný," upozornil Neale. "S Mercedesem v Brixworthu máme dlouhodobý vztah, lidi tam dobře známe a tvoříme dobrý tým."

"Určitě se dá očekávat, že s nimi budeme úzce spolupracovat s ohledem na rok 2014 (příchod nových motorů). Naší stejně jako jejich prací je zajistit, aby měl Mercedes nejlepší motor na roštu a byl co nejlépe připraven. Nemám pocit, že bychom byli nějak znevýhodňováni nebo odstrkováni."

Doporučujeme

Články odjinud