McLaren plánuje na zbytek sezóny výhry a testování nových dílů

McLaren plánuje na zbytek sezóny výhry a testování nových dílů

Do konce roku zbývají tři Grand Prix a McLaren je chce všechny vyhrát. Přitom ale nezapomíná na vývoj monopostu pro příští sezónu.

Oba šampionáty jsou už rozhodnuté, ale McLaren bude postupovat pořád stejně. "Pro nás to nic moc nemění, závodíme pro vítězství, a jak jsem řekl předtím, s tímto úmyslem nastoupíme do všech zbývajících závodů," připomněl šéf týmu Martin Whitmarsh. "S vozem 2011 jsme v poslední době dosáhli pokroku a domníváme se, že máme auto, které může ve všech zbývajících Grand Prix bojovat o vítězství."

Na výhry má podle Whitmarshe McLaren nejen techniku, ale také jezdce. "Z posledních dvou závodů jsme si vzali mnoho pozitivního," pokračoval. "Myslím, že Jensonovo vítězství a Lewisova jízda v Koreji patřily mezi nejlepší výkony jejich kariér."

"Oba jezdci jsou motivovaní vítězit a chtějí tým provést těmito posledními závody do zimy. V MTC (továrna týmu) je mnoho pozitivní energie, což je vidět také na okruzích."

Cílem McLarenu je ale bojovat o tituly, proto mají v této fázi sezóny velký význam přípravy na příští rok. "Zatímco utlumujeme vývoj MP4-26 a zrychlujeme vývoj MP4-27, máme ještě pár příležitostí testovat na trati díly a úpravy, které budeme moci použít příští rok," uzavřel Whitmarsh.

Oba jezdci McLarenu souhlasí s tím, že šance na vítězství ve zbývajících závodech nejsou malé. "Zatím je příliš brzy, ale myslím si, že budeme konkurenceschopní ve všech třech posledních závodech," odhadl Lewis Hamilton. "Byli jsme rychlí v Singapuru, Japonsku a Koreji."

"A myslím si, že se rozložení sil na čele trochu stabilizovalo, teď když se blíží konec sezóny. Domnívám se, že máme vůz, který může být rychlý všude, takže bych si rád myslel, že budeme příští víkend znovu bojovat o vítězství."

Jenson Button dodal: "Naše auto bylo poslední dobou konkurenceschopné a do konce sezóny bychom chtěli vyhrát další závody."

Doporučujeme

Články odjinud