McLaren: Piastri kvůli zdravotním problémům málem vynechal část závodního programu v Baku | Foto: Getty Images / Alex Pantling

Foto: Getty Images / Alex Pantling

McLaren: Piastri kvůli zdravotním problémům málem vynechal část závodního programu v Baku

McLaren po Velké ceně Ázerbájdžánu přiznal, že Oscar Piastri po celý závodní víkend bojoval se zdravotními problémy. Podle britské stáje hrozilo, že Australan neabsolvuje program v Baku v kompletní míře.

Šéf McLarenu Andrea Stella připustil, že nechybělo mnoho a Oscar Piastri kvůli zdravotním obtížím musel vynechat část závodního program v Baku – konkrétně tu, která se týkala sobotního sprintu.

Mladý Australan však nakonec zvládl všechny jízdy, což udělalo na jeho tým velký dojem.

„Během víkendu bylo několik momentů, kdy jsme potřebovali vyhodnotit: 'Je lepší si teď odpočinout, abychom měli jistotu, že budeme v neděli v pořádku?',“ prohlásil Stella, kterého citoval Autosport.

„Nyní mohu přiznat, že jsme takové vyhodnocení udělali několikrát. Velmi dobře nás v tom podpořil náš týmový lékař,“ uvedl Ital, který velmi ocenil práci lékařského týmu.

„Oskar byl po celou dobu velmi klidný. Řekl, že zkusí jet a případně zajede do boxů. Nakonec ale našel síly, aby jízdy zvládl. Několikrát jsme si ale říkali, že musí být v pořádku hlavně na neděli,“ řekl Stella v kontextu toho, že bylo ve hře, že by Piastri vynechal sobotní sprint.

Celou situaci navíc komplikovala skutečnost, že trať v Baku patří k těm nejnáročnějším v celém seriálu.

„Je to zde těžké, stále se jede těsně kolem zdí. Během víkendu jsme viděli spoustu momentů, kdy se nějaký jezdec dotkl zdi – a šlo i o závodníky špičkových týmů. Jízda v Baku vyžaduje hodně koncentrace,“ přiblížil Stella s tím, že byl Piastri chvílemi vyčerpaný.

Doporučujeme

Články odjinud