McLaren oslaví v Monze své 50. narozeniny

McLaren oslaví v Monze své 50. narozeniny

Hlavní oslavy svého kulatého výročí v motorsportu si McLaren nechal na ikonický okruh v Monze. V této souvislosti slíbil překvapení.

50 let od založení týmu McLaren letos připomíná celou sezónu, ale jako hlavní místo oslav si zvolil nadcházející závod.

"Letošní italská Grand Prix bude velmi speciálním víkendem pro celý tým Vodafone McLaren Mercedes, protože to bude závod, při kterém oslavíme své 50. narozeniny - milník pro jakoukoliv sportovní organizaci, natož pro Grand Prix tým," řekl šéf stáje Martin Whitmarsh.

"Od založení Bruce McLaren Motor Racingu v září 1963 a od našeho debutu v Grand Prix Monaka 1966 žádný tým formule 1 nevyhrál víc závodů než McLaren (182), což je neuvěřitelný výsledek."

"Je příznačné, že si uplynulý čas připomeneme na okruhu, který je uznávaný a stále oblíbený. Co se týče historie, nic se Monze nevyrovná v zachycení ducha motoristických závodů minulosti. Také je to nejrychlejší trať formule 1, chrám čisté rychlosti a okruh, který si vždy zaslouží své místo v kalendáři. Vyvolává hodně vzpomínek a je to místo, které miluji."

Šéf wokingské stáje slíbil něco nevšedního, aniž by alespoň naznačil, o co se jedná. Že by speciální zbarvení vozů? "Naplánovali jsme speciální akce a překvapení na oslavu našich narozenin, ale tento víkend bude unikátní díky samotné Monze," uzavřel.

Doporučujeme

Články odjinud