McLaren nikoho neupřednostní, Hamilton a Button mají stejnou podporu

McLaren nikoho neupřednostní, Hamilton a Button mají stejnou podporu

Lewis Hamilton a Jenson Button stále mají šanci na vítězství v letošním šampionátu, ale potřebují získat v Interlagosu velmi dobré výsledky. McLaren se proto v příštím závodě nesoustředí jen na Hamiltona.

Pro oba piloty má Sao Paulo zvláštní význam. Jenson Button získal svůj titul mistra světa v Brazílii loni, Lewis Hamilton o rok dříve. "Když jsem tam byl loni, naučil jsem se důležitou věc," vysvětloval Button. "Kvalifikoval jsem se čtrnáctý, zatímco týmový kolega získal pole position. Ale když jsem si myslel, že už je téměř po všem, zahodil jsem všechnu opatrnost a předvedl jednu z nejútočnějších a nejlepších jízd své kariéry ve formuli 1."

"A to si s sebou přivezu tento víkend. Budu vědět, že potřebuji dobrý výsledek, ale také se budu muset spoléhat na to, že ostatní nezískají body, abych se udržel v boji o šampionát."

Zatímco Button ztrácí na vedení v šampionátu 42 bodů, rozdíl mezi Alonsem a Hamiltonem je poloviční. Šéf McLarenu Martin Whitmarsh proto po závodě v Koreji doufal, že Button Hamiltona v boji o titul podpoří, ale pokud se tak stane, tak ne od začátku závodního víkendu. McLaren podporuje oba jezdce naplno, dokud mají šanci.

"Jenson ztrácí 42 bodů a chce bojovat dál," řekl Whitmarsh. "Jako úřadující mistr světa a skvělý jezdec ví lépe než většina ostatních, že titul nezískáte, pokud nejste odhodlaný bojovník. Přesně proto jsme si ho najali a tento víkend ho budeme plně podporovat."

O něco lepší vyhlídky má Hamilton. Přesto titul v Brazílii získat nemůže za žádných okolností, proto je jeho úkolem udržet se v boji do posledního závodu. "V tuto chvíli musí být cílem jet do Abú Zabí s matematickou šancí na zisk titulu," uvedl. "V minulosti jsme mnohokrát viděli, že se v posledním závodě může stát cokoliv, takže Brazílie bude o prodloužení boje a maximalizování šancí pro Abú Zabí."

Doporučujeme

Články odjinud