McLaren nesdílí pesimismus svých jezdců

McLaren nesdílí pesimismus svých jezdců

Navzdory zklamání z Valencie se McLaren nevzdává naděje na dobrý výsledek v domácí Grand Prix Velké Británie.

Lewis Hamilton označil letošní šampionát za téměř ukončený a vyjádřil obavy z nadcházejícího závodu v Silverstonu, protože McLaren podle něj ztratil ve vývoji na soupeře.

"Čeká nás trochu práce," potvrdil Jenson Button hodnocení svého kolegy. "Musíme doufat, že budeme mít dobré úpravy, protože tady jsme propadli ve srovnání s Red Bullem, ale i s Ferrari. Za námi je velká díra, ale to není místo, kde bychom chtěli být. Chceme bojovat s těmito dvěma týmy, ale to je v současnosti trochu těžké. Takže potřebujeme mít na Silverstonu vylepšení, jinak nebudeme bojovat s Ferrari a Red Bullem, což by byla v mé domácí Grand Prix škoda. V oblasti aerodynamiky nejdeme vpřed, a na to se musíme soustředit."

Vedení McLarenu ale nepovažuje současnou situaci za beznadějnou. "Žádné auto nemělo nikdy dost výkonu a přítlaku," kontroval Martin Whitmarsh. "Na tom pořád pracujete. My nevyužíváme správně pneumatiky, měli jsme potíže s trakcí, a to nebylo kvůli přítlaku, to souvisí s teplotou pneumatik. Ale jsem optimista. Plánujeme do Silverstonu přijet s několika novinkami, budeme mít nové díly a možná nové zadní křídlo. Různé větší či menší díly."

Šéf McLarenu připomněl, že se McLarenu doposud dařilo relativně dobře, takže není třeba vynášet negativní verdikty kvůli jednomu špatnému závodu. "Měli jsme těžké odpoledne, ale ve třech (předchozích) závodech jsme měli nejrychlejší auto, tady to tak prostě nebylo. Tak to nechceme a budeme tvrdě pracovat na tom, abychom auto před Silverstonem vyvíjeli rychleji," uzavřel.

Den po Grand Prix Evropy hodnotí situaci s větším nadhledem také Lewis Hamilton. "Všem našim fanouškům: Ignorujte, co si dnes přečtete v médiích, můj tým a já se nikdy nevzdáme," vzkázal.

Doporučujeme

Články odjinud