McLaren neprodloužil s Mercedesem, v roce 2015 zřejmě zamíří k Hondě

McLaren neprodloužil s Mercedesem, v roce 2015 zřejmě zamíří k Hondě

Vše směřuje k tomu, aby McLaren opustil za dva roky Mercedes a vrátil se k Hondě, která se chystá znovu vstoupit do formule 1.

Podle německého Auto Motor und Sport měl McLaren čas do konce dubna, aby prodloužil smlouvu na motory s Mercedesem, ale neučinil tak. Současný kontrakt vyprší na konci příštího roku, a to naznačuje, že se Wokingští rozhodli skutečně přestoupit k Hondě v sezóně 2015.

Japonský výrobce zatím mlčí a žádné oficiální informace o svém programu formule 1 na výrobu šestiválcových motorů neposkytl.

Rušno na poli agregátů je i u jiných týmů. Nejdražší má být pohonné ústrojí od Renaultu, Francouzi si chtějí účtovat 20 až 23 miliónů eur ročně. Takovou cenu je ochoten akceptovat jen Red Bull, zatímco Lotus, Williams, Caterham a Toro Rosso už Renaultu oznámily, že tolik platit nemůžou.

Motor od Mercedesu má stát v základu méně než 20 miliónů eur ročně (asi 17 až 19), zatímco údajně nejlevnější je Ferrari, to chce za své jednotky 15 až 17 miliónů eur. To těší zejména Sauber, který prohlásil, že víc než 15 miliónů si nemůže dovolit.

Honda by měla McLarenu coby svému vývojovému partnerovi dodávat agregáty zadarmo. Zájem o japonské motory naznačily už také Lotus a Sauber.

Doporučujeme

Články odjinud