McLaren nemá obavy, že by mohl přijít o Norrise | Foto: Getty Images / Bryn Lennon

Foto: Getty Images / Bryn Lennon

McLaren nemá obavy, že by mohl přijít o Norrise

Lando Norris byl v uplynulých sezonách jasným lídrem McLarenu. Britský tým však nemá obavy, že by Norrise odlákala konkurence.

Třiadvacetiletý Lando Norris prodloužil v průběhu letošní sezony smlouvu s McLarenem až do konce roku 2025.

Ani to však ostatním týmům nebrání, aby o britském závodníkovi do budoucna neuvažovaly. Norris si především v posledních dvou letech vydobyl velké renomé, jelikož dokázal v interním týmovém souboji až nečekaně jednoznačně porazit Daniela Ricciarda.  

Australan, vítěz osmi závodů F1, za Britem dokonce zaostával tolik, že s ním McLaren po dvou ročnících předčasně rozvázal kontrakt

Zatímco se svými výkony může být Norris spokojen, v případě McLarenu jako celku již tak růžová situace není. Vůz stáje z Wokingu totiž za nejlepšími týmy evidentně zaostával a rozhodně svým jezdcům nenabídl šanci bojovat o vítězství.

Šéf McLarenu Zak Brown však nemá obavy, že by kvůli tomu mohl v blízké budoucnosti o Norrise přijít.

„Obavy nemám, protože jsem přesvědčen, že mu dáme vítězné auto,“ citoval Browna Autosport.

„Máme s ním dlouhodobou smlouvu. Myslím, že se v týmu cítí velmi dobře,“ prohlásil boss McLarenu.

Když se stal před čtyřmi lety Lando Norris pilotem F1, přicházel s reputací jezdce, který zářil v juniorských šampionátech. Podle Browna ale není zářivá juniorská kariéra zárukou, že jezdec uspěje i v nejvyšší lize.

„Viděli jsme jezdce, kteří byli na cestě být skvělí a když se pak dostali na vrchol...nevíte, jestli to bylo jimi, nebo situací. Například Jan Magnussen, že? Všude byl excelentní a pak mu to v F1 úplně nevyšlo. Totéž Jos Verstappen,“ vyjmenoval Brown několik příkladů.

„Lando byl také všude mega a jde mu to i v F1. Vlastně mě asi nejvíc těší, že u něj nevidím jen čistou rychlost, ale i to, jak málo chyb dělá a jak silný je v závodech.“ 

Prověří Norrise nováček Piastri?

V příštím roce bude po boku Norrise jezdit jiná hvězda juniorských kategorií – Australan Oscar Piastri, vítěz formule 2 z roku 2021. 

„Myslím, že Lando je jedním z nejrychlejších jezdců na startovním roštu a očekávám, že mu Oscar bude blízko. Myslím, že Oscar bude mít několik možností Landa porazit a naopak,“ uzavřel Brown.

Doporučujeme

Články odjinud