McLaren nechce od Norrise v jeho první sezóně v F2 titul

McLaren nechce od Norrise v jeho první sezóně v F2 titul

Tým McLaren chce, aby člen jeho juniorského programu Lando Norris ve své první sezóně v šampionátu formule 2 zejména získal zkušenosti než titul šampiona.

Norris, který vloni triumfoval v evropské formuli 3, bude letos působit ve formuli 2 u týmu Carlin. 18letý Brit však řekl, že není pod žádným tlakem ze strany McLarenu, aby napodobil Charlese Leclerca, který se stal vloni šampionem F2 ve své první sezóně.

„V tuto chvíli je cílem nejlepší trojka,“ řekl Norris. „I když nezačneme dobře, ale dobře dokončíme sezónu, top 3 je stále cílem. Není to šampionát, do kterého musím přijít a vyhrát ho. Nebo že by McLaren po mně chtěl, abych do něj jen šel a vyhrál.

Chtějí, abych se toho co nejvíce naučil, pokusil se získat co nejvíce zkušeností a šel do toho tak, jak bych šel ve formuli 1 a podával zpětnou vazbu, jakou by mohl požadovat inženýr ve formuli 1.

Pokud bych měl v příštích několika letech příležitost vstoupit do formule 1, tak abych byl na úrovni, na které potřebuji být, a nesnažil se to dohnat na konci sezóny.“

Tým Carlin se do šampionátu vrací po roční přestávce, když naposledy působil v této sérii v roce 2016, kdy ještě nesla název GP2. Norris již jeden podnik v F2 absolvoval, když s týmem Campos nastoupil do posledního podniku loňské sezóny v Abú Dhabí.

„Jdu do toho s důvěrou v Carlin, určitě to ale bude obtížné, obzvlášť na začátku sezóny,“ řekl Norris.

„Vůbec nevíme, jak na tom jsme v porovnání s ostatními týmy. Výhry budou to, na co budu mířit. Mohou přijít na začátku, ale také na úplném konci. Chci vyhrát šampionát, ale myslím, že jakmile odjedeme prvních pár závodů, budeme vědět, jak na tom jako tým jsme. Pak bude mnohem jednodušší říct, jaké jsou naše cíle pro sezónu.“

Foto: McLaren

Doporučujeme

Články odjinud