McLaren nebude Magnussenovi bránit v závodění jinde

McLaren nebude Magnussenovi bránit v závodění jinde

Tým McLaren-Honda potvrdil, že pokud bude mít jeho rezervní jezdec Kevin Magnussen v sezóně 2016 příležitost závodit u jiného týmu nebo v jiné závodní sérii, nebude mu stát v cestě.

Po loňské premiérové sezóně strávené u McLarenu, kdy hned ve svém prvním závodě v Austrálii vybojoval stupně vítězů, musel letos vzít Dán zavděk pozicí rezervního pilota, když vedle Jensona Buttona stáj z Wokingu angažovala Fernanda Alonsa.

Magnussen dostal ovšem příležitost hned v Austrálii, kdy zraněného Alonsa nahradil, jeho vůz ale vypověděl službu ještě před startem. Od té doby do vozu neusedl.

Růžově jeho budoucnost u McLarenu nevypadá ani pro příští rok, když závodní ředitel týmu Éric Boullier prohlásil, že by si tým rád ponechal vedle Alonsa Jensona Buttona.

„Pokud bychom mu mohli nabídnout něco tady, tak ano, on by byl samozřejmě prioritou, ale já nejsem jediný, kdo o tom rozhoduje,“ řekl Boullier.

„Je pilotem McLarenu a neustále tvrdí, že by za McLaren znovu rád závodil. Když ale nemůžeme, tak bych mu osobně nikdy samozřejmě nebránil v tom, aby závodil někde jinde.“

Foto: Getty Images / Paul Gilham

Doporučujeme

Články odjinud