McLaren nasadí nové přední křídlo, z pokusů Mercedesu zatím obavy nemá

McLaren nasadí nové přední křídlo, z pokusů Mercedesu zatím obavy nemá

Jednou z letošních posledních úprav McLarenu bude nové přední přítlačné křídlo, které nasadí v Indii. Přední křídlo s průduchem, které zkouší Mercedes, za hrozbu zatím nepovažuje.

"Na tento závod přivezeme několik nových aerodynamických dílů," řekl před GP Indie technický ředitel McLarenu Paddy Lowe. "Máme nové přední křídlo, to je to hlavní. Chceme s ním pracovat ve zbývajících závodech sezóny."

"Ale blížíme se konci nasazování úprav na letošní auto. Ovšem věci, jako je přední křídlo, přeneseme do příštího roku, protože pravidla týkající se přední části vozu jsou úplně stejná."

Nové křídlo určené pro příští sezónu zkouší také Mercedes, ten jej navíc vybavil řešením inspirovaným F-průduchem, se kterým McLaren přišel loni na zadním křídle. Ve Wokingu o inovaci Mercedesu vědí, ale zatím je netrápí.

"Víme o tom, hodně se o něm mluvilo," potvrdil Lowe. "Nejsme z toho nějak zvlášť nadšení, ale uvidíme. Pro nás to nevybočuje z řady mnoha dalších věcí, které u konkurentů neustále zkoumáme. Taková je podstata tohoto sportu. Musíte pracovat na vlastních nápadech, ale nesmíte při tom mít hlavu v písku ve vztahu k tomu, co dělají ostatní."

Doporučujeme

Články odjinud