McLaren: Na nejlepší týmy moc neztrácíme

Po zklamání z nedělní kvalifikace si McLaren v závodě ověřil, že na nejlepší týmy moc neztrácí. Lewis Hamilton se probojoval na stupně vítězů spolu s jezdci Ferrari, kteří podle něj disponují nejlepším vozem.

"Když jsem měl volnou trať a nové pneumatiky, vůz se choval skvěle," řekl Hamilton pro BBC. "Je dobré vědět, že se jim dokážeme vyrovnat. Jsem celkem spokojený, ale měřítkem je v tuto chvíli Ferrari."

Šéf McLarenu Martin Whitmarsh se zaměřil na srovnání s Red Bullem, který byl v Bahrajnu nejrychlejší i podle Fernanda Alonsa. "V sobotu jsme nepodali maximální výkon, neměli jsme dobrou kvalifikační rychlost," řekl. "Lewis byl značnou část závodu na opotřebovanějších pneumatikách, než měli soupeři vpředu, přesto byl o trochu rychlejší, o pár desetin. A Vettel se v tu chvíli snažil. Nevím přesně, kdy začal mít problémy, ale v každém případě jsme moc neztráceli."

Chybu podle Whitmarshe udělal tým s nastavením vozu, zvolil špatnou úroveň přítlaku a málo přizpůsobil mechaniku hrbolům v zatáčce číslo 6.

Doporučujeme

Články odjinud