McLaren můžeme reálně atakovat, říká Szafnauer

McLaren můžeme reálně atakovat, říká Szafnauer

Šéf týmu Racing Point Force India Otmar Szafnauer věří, že jeho stáj může v poháru konstruktérů do konce letošní sezóny předstihnout McLaren.

Force India má po svém „znovuzrození“ v Belgii aktuálně na kontě 32 bodů a drží a v poháru konstruktérů sedmé místo za šestým McLarenem, který doposud získal 52 bodů. Podle šéfa Force Indie je pro tým šestá příčka v konstruktérském šampionátu dosažitelná.

Szafnauer si však zároveň uvědomuje, že o lepší umístěné v šampionátu mohou tým připravit vzájemné kolize jezdců, kvůli kterým, především zásluhou Sergia Pereze, odjel jeho tým bez bodů ze Singapuru.

V ulicích městského státu se však naopak dařilo Fernandu Alonsovi, který svůj oranžový McLaren dovezl do cíle na sedmém místě.

„Pokud budeme nadále odvádět dobrou práci a naši jezdci do sebe nebudou vzájemně bourat, tak si myslím, že budeme moci reálně pomýšlet na zisk šestého místa v poháru konstruktérů,“ řekl Otmar Szafnauer pro Motorsport Week.

„Je to pro nás dosažitelné, ale nebude to lehké. Myslím, že to bude také vyžadovat trochu štěstí na naší straně a naopak trochu smůly u protistrany.“

Szafnauer po GP Singapuru přiznal, že pilotům Estebanu Oconovi a Sergiu Perezovi připomněli, jakou mají zodpovědnost.

„Nic se nebude měnit, myslím jen, že trochu pozapomněli. Připomínáme jim, že si vzájemně musí nechávat prostor, a to hlavně během prvního kola, aby se předešlo kritické chybě.“

Foto: Getty Images / Clive Rose

Doporučujeme

Články odjinud