McLaren má pro příští rok za cíl dvousekundové zastávky

McLaren má pro příští rok za cíl dvousekundové zastávky

Zrychlovat výměnu kol během zastávek v boxech už o moc nejde, ale McLaren určitě má rezervy v konzistenci, které hodlá využít.

McLarenu letos dlouho trvalo, než odstranil všechny chyby při pit stopech, ale pak patřil mezi nejrychlejší. V Hockenheimu dokonce stanovil nový rekord, když Jensonu Buttonovi vyměnil pněumatiky za 2,3 sekundy.

Podle sportovního šéfa wokingského týmu Sama Michaela je formule 1 blízko fyzických limitů lidí a materiálu, takže dál zrychlovat už půjde jen těžko. "Ale není to tak těžké, abychom neviděli mnoho změn, které můžeme udělat," řekl pro Autosport. "V zimě budeme mít hodně práce, abychom v tom udělali další krok."

Hlavním cílem týmu však nebude absolutní zrychlení, ale pravidelnost, aby byl co nejčastěji pod hranicí tří sekund.

"Naším cílem je, abychom během zimy dosáhli dvou sekund jako běžné hodnoty, aby to nebyla jen výjimka. Týká se to lidí i vybavení. Příští rok trochu změníme technické vybavení, ale také přípravy na první závod budou úplně jiné než letos. Naším cílem je začít dobře hned v Melbourne."

McLaren však nemusí zbytečně riskovat, v pit stopech patří mezi nejlepší, takže nedohání žádnou ztrátu.

"Loni byl měřítkem Mercedes. Na začátku letošního roku bylo měřítkem určitě Ferrari, ale dál se nezlepšovalo. Red Bull a my jsme rychlejší o pět nebo šest desetin než všichni ostatní."

"Red Bull nás v posledních závodech určitě dohnal. Změnili kvůli tomu pár věcí. Já vím, co udělali," dodal Michael.

Doporučujeme

Články odjinud