McLaren letos vyhraje závody, říká Dennis

McLaren letos vyhraje závody, říká Dennis

Šéf skupiny McLaren Ron Dennis je pevně odhodlaný nasměrovat wokingskou stáj na cestu dalších vítězství. Nic jiného neakceptuje.

Dennis se vrátil do aktivního vedení McLarenu letos a má jasné cíle. "Musíme být co nejdříve znovu konkurenceschopní, podaří se nám to mnohem rychleji, než si mnoho lidí dokáže představit," upozornil.

"Věřím, že letos vyhrajeme závody. Kolik a kdy, nevím. Tato společnost nebyla ve formě, takže jsem jim řekl, že pokud budou mít stejné odhodlání jako já, budeme vyhrávat. Pokud ho mít nebudou, nebudou v této společnosti."

"Lidé byli rozptýlení, ztratili soustředění. Od teď budou lidé z formule 1 v této společnosti dělat jen formuli 1, žádná rozptýlení."

Bude se tak dít pod novým vedením Erica Boulliera. Toho prý oslovili ve stejnou dobu Dennis i Whimarsh, když byl Francouz ještě u Lotusu. "Eric bude mít zodpovědnost, která podle pravidel odpovídá šéfovi týmu," potvrdil Dennis. "Já nemám v úmyslu řídit GP tým. Vedu je, radím jim a využiji svoji výkonnou moc, pokud bude potřeba změn."

"V tuto chvíli jsem do toho naplno zapojený. Na okruzích nebudu aktivní. Jsem tu, abych pozoroval. Jsme teď ve fázi restrukturalizace a já v ní chci být zapojený."

Co bude s bývalým šéfem týmu Martinem Whitmarshem, Dennis odmítá říct. Whitmarsh je údajně na dovolené a až se vrátí, bude řešit už jen své odstupné.

Nicméně ve vedení týmu stále schází jeden člověk na pozici výkonného ředitele. Dennis totiž míní, že v dnešní době nemůže vést stáj formule 1 jen jeden člověk. Musí být alespoň dva, jeden se věnuje především práci na okruzích, to je Boullier, druhý práci v továrně. "Síla musí být v továrně. To, co zrychluje auto, se děje tam," vysvětlil s tím, že šéf, který jezdí na závody, nemůže stíhat řídit továrnu.

Spekulovalo se, že s Whitmarshovým odchodem by mohla být ohrožena pozice Kevina Magnussena. Dennis to ale popřel s tím, že podepsat s mladým Dánem bylo jeho rozhodnutí. A zbavit se nehodlá ani Jensona Buttona. "Je to neuvěřitelně dobrý člověk, zásadový a má hodnoty."

"To, jak řídí svůj život a vztah s týmem, se vyrovná těm nejlepším jezdcům, které jsme tu měli. Je v neuvěřitelně dobré formě a inteligentní, což letos bude důležité."

A konečně na téma hlavního sponzora týmu Dennis prozradil, že odmítl dočasná řešení a chce plnohodnotného nástupce Vodafonu. Na začátku sezóny ho ale neuvidíme. "Přijde až po pár závodech. Jednáme teď s několika společnostmi a já věřím, že k tomu dojde dřív než později."

Doporučujeme

Články odjinud