McLaren je v dobré formě, věří Hamilton

McLaren je v dobré formě, věří Hamilton

Letošní zimní přípravy se McLarenu vydařily mnohem lépe než loni. Nové auto jezdí spolehlivě a zřejmě i rychle, takže by mělo bojovat vpředu.

Zatímco loni se McLaren potýkal s vážnými problémy se svou koncepcí výfuků a na poslední chvíli je musel předělat, letos je vše jinak. "Loni jsem měl problémy odjet 30 kol (v testech). Myslím, že jsme měli problémy odjet 10 kol, aniž by při tom selhaly výfuky," připomněl Hamilton.

"Takže odjet za celý den 120 kol... Nevzpomínám si, kdy naposledy jsem jich odjel tolik. Určitě se cítíme víc v pohodě a věříme si, že budeme bojovat na špičce."

Britský jezdec absolvoval ve středu závodní simulaci, při níž se na trati potkal se Sebastianem Vettelem, který měl podobný program. Při tom získal pocit, že je Red Bull možná stále o trochu rychlejší. McLaren však doufá, že se na soupeře z Milton Keynes dotáhne příští týden, kdy na vůz nasadí všechny nové díly připravované na první závod. Mají mimo jiné zlepšit výkonnost ve středně rychlých zatáčkách. Ale i bez nich dělá MP4-27 Hamiltonovi radost.

"Byl jsem dost překvapený, jak dobře se auto chová v rychlých zatáčkách," řekl. "Myslím, že základ letošního vozu je lepší než u toho loňského, navíc se lépe chová ve vysokých rychlostech."

Doporučujeme

Články odjinud