McLaren je svojí rychlostí v Turecku překvapen

Cílem pro sobotu je postup obou vozů do závěrečné části kvalifikace.

McLaren figuruje po delší době na čele výsledkové listiny pátečních tréninků, což je v rozporu s očekáváními, které tým před příjezdem do Istanbulu měl. Rychlost vozu MP4-24 trochu zaskočila oba jezdce.

"Nejdůležitější je, že vůz funguje dobře a vyvážení je překvapivě dobré," řekl nejrychlejší jezdec pátku Heikki Kovalainen.

"Myslím, že jsme udělali další krok vpřed, takže všichni v týmu můžou být dneškem potěšeni. I tak si myslím, že to zítra bude těžký boj o postup do první desítky, ale přes noc uděláme maximum, abychom se zlepšili a mohli se do tohoto boje zapojit."

Fin byl v pátek nejrychlejší navzdory menším technickým potížím. Dopoledne měl problém s uvolněným ventilem pneumatiky, odpoledne se senzory rozložení brzdné síly.

Lewis Hamilton byl rychlejší v prvním tréninku, kdy zajel druhý nejlepší čas, odpoledne skončil třináctý. Ale příjemně překvapen výkonností vozu byl také.

"Než jsme sem přijeli, mysleli jsme si, že asi budeme mít stejnou rychlost jako v Barceloně. Ale zdá se, že jsme o něco rychlejší, než jsme očekávali. Odpoledne jsem dostal pár smyků, ale to jen dokazuje, že na to tvrdě tlačím! Na výjezdu z některých zatáček je vůz trochu nestabilní, ale jeho rychlostí jsem byl dnes příjemně překvapen," řekl.

Podlé šéfa McLarenu Martina Whitmarshe se tým odpoledne vydal s nastavením Hamiltonova vozu párkrát špatným směrem.

"Vždy je hezké vidět, že jste zajeli nejlepší čas dne. Skutečnost je taková, že výsledkové listiny nelžou. Naším cílem je pro zítřek dostat oba vozy do poslední části kvalifikace. To je náš realistický cíl," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud