McLaren i ve druhém závodě sezóny bodoval s oběma vozy

McLaren i ve druhém závodě sezóny bodoval s oběma vozy

McLaren dokázal i ve druhém závodě letošní sezóny formule 1 bodovat s oběma svými vozy. Ve Velké ceně Bahrajnu obsadil Fernando Alonso sedmé a jeho týmový kolega Stoffel Vandoorne osmé místo.

Po kvalifikaci panovalo u McLarenu zklamání, když Alonso s Vandoornem skončili na třináctém a čtrnáctém místě. V závodě se však i díky problémům soupeřů dokázali oba jezdci dostat až na bodované pozice. Je to přitom poprvé od roku 2014, kdy McLaren dokázal s oběma vozy bodovat ve dvou závodech po sobě.

Alonso nicméně přiznal, že McLaren má za sebou těžký víkend a konečný výsledek je trochu překvapující.

„Napravili jsme to (kvalifikaci) v prvním kole, ne?“ řekl Alonso. „Když jsem se podíval do zrcátek a viděl (Lewise) Hamiltona za sebou, řekl jsem si 'Nevím, na které jsem pozici, ale nemůže to být příliš špatné, když je Hamilton za mnou'. V závodě nám stále trochu chyběla rychlost, abychom byli s (Nikem) Hülkenbergem a útočili na Haas.

Dost těžký víkend jsme na poslední chvíli zachránili s oběma vozy na bodech a dobrými body pro tým, víme ale, že se musíme zlepšit, protože dnes to byla trochu náhoda.

Závod není jen o výkonnosti vozu. Je to o šetření paliva, pneumatikách, startu, první zatáčce, prvním kole... je tu spousta faktorů a my jsme obvykle lepší v neděli než v sobotu. Víme, že to pro nás byl obzvlášť zvláštní víkend. Velmi obtížný, byli jsme příliš pomalí, hlavně v kvalifikaci a v nadcházejících závodech se musíme zlepšit, protože startovat zezadu je komplikované. Nicméně, pátý v Austrálii, sedmý tady. 10 bodů tam, šest tady.“

Vandoornovi nevyšel start

Osmé místo v cíli patřilo Vandoornovi. Belgičan do závodu startoval ze 14. pozice, po první zatáčce však kvůli pomalému startu byl poslední. Stíhací jízdou se však probojoval až k bodům.

„Po startu závodu jsem nemyslel, že by byl tento výsledek reálný! Měl jsem příšerný start, hodně se mi protočila kola a po první zatáčce jsem byl úplně poslední. Skvěle jsme se ale dokázali vrátit a dojet osmý a mít znovu obě auta na bodech je velmi potěšující,“ řekl Vandoorne.

„Vždy jsme věděli, že naše závodní rychlost je lepší než kvalifikační, a dnes jsme to znovu prokázali. Předjeli jsme spoustu vozů na trati a provedli několik velmi odvážných předjížděcích manévrů do první zatáčky. Pro mě to byl úžasný závod a užil jsem si některé skvělé souboje.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud