McLaren hledal v pátek odpovědi, ale teď má ještě více otázek

McLaren hledal v pátek odpovědi, ale teď má ještě více otázek

Zřejmě největší zklamání v pátečních trénincích zažil McLaren. Doufal, že se od posledních testů zlepšil, ale nestalo se tak.

McLaren zjistil už v Barceloně, že se jeho nové auto nezrodilo takové, jaké ho chtěl. "Už po posledních testech jsme věděli, že nemáme rychlost," přiznal Jenson Button. "Nemohli jsme se ani přiblížit časům, které v testech zajížděli ostatní. Ztráceli jsme sekundu, tady je to ještě víc."

"Podle toho, co jsme dnes viděli, to vypadá, že jsme 1,4 sekundy od postupu do třetí části kvalifikace a více než dvě sekundy od pole position. Auto prostě nefunguje tak, jak by mělo, a my musíme zjistit proč. Ale nezapomínejte, jak loni touto dobou vypadalo Ferrari."

Podle šéfa týmu Martina Whitmarshe to ale nebyl šok. "Ne. Přijeli jsme sem s několika otázkami, na které jsme chtěli získat odpovědi, a na konci prvního dne máme seznam otázek, který je mnohem větší než ten, se kterým jsme začínali," řekl pro oficiální stránky formule 1. "Dáme se dohromady a ten produkt zlepšíme, aby byl konkurenceschopný."

McLaren se samozřejmě nevzdává. "Dobrý rok to bude, když budeme vyhrávat závody, podávat konzistentní výkony a zlepšovat se. Doufám a věřím, že se to stane," dodal Whitmarsh.

Doporučujeme

Články odjinud