McLaren: Hamilton a Button by mohli spolu zůstat dalších pět let

McLaren: Hamilton a Button by mohli spolu zůstat dalších pět let

Šéf McLarenu Martin Whitmarsh naznačil, že nemá v úmyslu měnit v dohledné době jezdecké složení svého týmu. Lepší dvojici si nedokáže představit.

Jenson Button závodí po boku Lewise Hamiltona od začátku loňské sezóny a je mu poměrně vyrovnaným soupeřem. Navíc je vztah obou jezdců relativně harmonický, alespoň ve srovnání s napětím, které se loni objevilo u Red Bullu a Ferrari.

"Máme dva jezdce, mezi kterými je skutečně jisté pouto. Rádi spolu pracují a užívají si to," řekl Whitmarsh a dodal, že by Button mohl u týmu zůstat "alespoň dalších pět let." Hamiltona si chce stáj z Wokingu pochopitelně ponechat také co nejdéle.

"Nedokáži si představit dva jezdce, kteří by byli lepšími reprezentanty týmu, než jsou Jenson a Lewis. A my je máme oba," uzavřel Whitmarsh.

K zachování současné jezdecké dvojice vede McLaren také věkový rozdíl mezi Hamiltonem a Buttonem. O pět let starší Button je v jiné fázi kariéry, takže až odejde, může vedle zkušeného Hamiltona tým znovu angažovat mladého pilota a zkušený Hamilton zajistí kontinuitu.

Doporučujeme

Články odjinud