McLaren: Favoritem pro Japonsko je Red Bull, ale nepodceňujte nás

McLaren: Favoritem pro Japonsko je Red Bull, ale nepodceňujte nás

Okruh v Suzuce by měl vyhovovat Red Bullu, ale McLaren věří, že se obhájcům titulu dokáže postavit díky neustále se zlepšujícímu vozu.

"V posledních závodech jsme předvedli velmi dobrou rychlost a ukázali, že jsme tým, který je nejvíce schopen bojovat s Red Bullem," řekl před Grand Prix Japonska Jenson Button. "Papírově je to okruh, který bude vyhovovat red bullům, hlavně rychlé zatáčky v prvním sektoru tratě, ale já si myslím, že by nás lidé určitě neměli podceňovat."

"Ve Spa jsme ukázali, že máme vůz velmi efektivní v rychlých zatáčkách. Také jsme zlepšili rychlost na rovinkách a máme efektivnější zadní křídlo pro kvalifikace, takže z příštího víkendu máme dobrý pocit."

Suzuka patří mezi nejoblíbenější tratě Lewise Hamiltona. "Myslím, že tam jedeme v dobré formě," potvrdil Buttonův týmový kolega. "Víme, že red bully budou silné, ale my také máme rychlé auto, které funguje na různých typech okruhů. Suzuka je trať pro celkem vysoký přítlak, což by nám mělo sedět."

McLaren i nadále pokračuje ve vývoji svého vozu, soustředil se především na oblast předního a zadního křídla, protože to jsou komponenty, které bude moci přenést jen s malými změnami na monopost pro příští sezónu. V Singapuru tak tým úspěšně otestoval a použil novou verzi zadního křídla. Nové díly bude nasazovat až do konce roku.

"Zatímco existuje matematická, byť velmi malá šance, že Jenson vyhraje šampionát, do posledních závodů nastoupíme s realistickým odhodláním vyhrávat a zajistit, aby šampionát zůstal zajímavý, vzrušující a nepředvídatelný co nejdéle," dodal šéf týmu Martin Whitmarsh.

Doporučujeme

Články odjinud