McLaren dvojité DRS ve Spa nenasadí

McLaren dvojité DRS ve Spa nenasadí

Podobně jako Lotus vyvíjí i McLaren své dvojité DRS, ale nemá ho ve stavu, kdy by ho mohl zkoušet na trati, proto si ho do Belgie nepřivezl.

Systémy označované jako dvojité DRS vycházejí z interpretace pravidel, kterou využil jako první Mercedes a která umožňuje pasivní F-průduchy navyšující maximální rychlost vozu. Jako první se Mercedesem inspiroval Lotus a po testování v Německu a Maďarsku chce své řešení nasadit do závodu už v Belgii.

McLaren před letní přestávkou přiznal, že na podobném systému pracuje také, a některé spekulace uváděly, že si ho přiveze už do Spa, šéf týmu Martin Whitmarsh to ale popřel.

"Nevěnovali jsme mu maximální množství prostředků, protože jsou zdroje omezené," vysvětloval. "Snažíme se je investovat tam, kde budou mít největší přínosy, a usoudili jsme, že máme jiné projekty, které si ty zdroje zaslouží a které budou mít větší přínosy."

"Nepopíráme, že je dvojité DRS zajímavé, a myslím si, že se na vozech ostatních týmů začaly objevovat jiné varianty, ale zřejmě nenásledují stejnou cestu, jako jsme viděli u Mercedesu."

Whitmarsh ovšem odmítl říct, v jaké fázi vývoje DDRS McLarenu je a zda ho tým vůbec plánuje dotáhnout do použitelné verze.

"Neříkáme, kdy a jak ho nasadíme. Myslím, že jak budou dnes procházet technickými přejímkami a vyjíždět na trať v pátek, uvidíme na vozech různé varianty křídel, na našem voze určitě, a další viditelné díly. Uvidíme nové díly, ale McLaren nebude mít v Belgii dvojité DRS," uzavřel.

Doporučujeme

Články odjinud