McLaren dosáhl při pit stopech vytoužené mety, teď ji musí udržet

McLaren dosáhl při pit stopech vytoužené mety, teď ji musí udržet

Dlouhodobým cílem McLarenu bylo dosáhnout průměrného času zastávky v boxech během závodů pod tři sekundy. To se mu konečně podařilo v Silverstonu.

Mechanici wokingské stáje nemívali problémy s absolutní rychlostí při výměně kol, ostatně jsou držiteli rekordu, ale trápila je konzistence. Často se v závodě alespoň jednou stalo něco špatně, což průměr zkazilo.

V Silverstonu už nikoliv. Průměr jeho čtyř pit stopů byl v Británii nižší než tři sekundy a celkově byl v tomto ohledu nejrychlejší ze všech týmů. Také si připsal nejlepší zastávku závodu, trvala mu jen 2,66 sekundy.

"Zvládli jsme to, ale teď to musíme udržet," komentoval sportovní šéf týmu Sam Michael pro Autosport. "Když se podíváte na některé problémy ostatních týmů v Silverstonu - Mercedes měl opět potíže s maticemi, Sauber s Kobajašim a Red Bull měl také potíže - je to těžké."

"Takže pokud se dokážeme vyhýbat problémům a udržet takové časy, tak budeme mít jistotu, že to dokážeme, až bude auto dost rychlé na vítězení. Pak to může znamenat rozdíl. V Silverstonu to tak nebylo, ale může to tak být."

McLaren také potěšilo, že se k pravému zadnímu kolu vrátil mechanik s pistolí, který byl zraněn při zastávce Lewise Hamiltona ve Valencii. Na ostatní práci se ještě necítil, ale v závodě byl na svém postu při výměně kol znovu nejrychlejší.

Doporučujeme

Články odjinud