McLaren do IndyCar? Zak Brown je v Detroitu

McLaren do IndyCar? Zak Brown je v Detroitu

Sezóna zámořské formulové série IndyCar pokračuje o tomto víkendu dalšími dvěma závody na okruhu Belle Isle Park v Detroitu. Do Michiganu vyrazil i šéf McLarenu Zak Brown, který by rád prozkoumal prostředí IndyCar vzhledem k možnému vstupu „jeho“ značky na tuto scénu.

Zástupci McLarenu, včetně nového konzultanta týmu a bývalého pilota IndyCar Gila de Ferrana, byli přítomni v paddocku již během Indianapolis Grand Prix. Jednání na úrovni partnerů a zástupců zámořské série budou pokračovat i nyní v Detroitu.

„Gil, já a pár dalších lidí z McLarenu se budeme účastnit jednání v Detroitu. Nedojdeme však ještě k žádným finálním rozhodnutím,“ řekl pro Marshalla Pruetta z magazínu Racer Zak Brown.

Potenciálním partnerem McLarenu pro vstup na scénu IndyCar by se logicky mohl stát tým Andretti Autosport, který připravoval vůz pro Fernanda Alonsa během loňského Indy 500. Druhou možností by poté mohla být pro McLaren spolupráce se stájí Rahal Letterman Lanigan Racing, kterou však příliš pravděpodobně nevidí týmový šéf Bobby Rahal.

„Pokud jde o McLaren, tak Zak je naším přítelem a mnoho lidí ani neví, že jsme byli loni požádáni, abychom se starali o jejich vůz v Indy. Neměli jsem na to však tehdy dost zdrojů ani lidí, a tak jsme museli odmítnout. To bylo tehdy a teď je teď. Jestli bychom chtěli spolupracovat s McLarenem? Ano, ale favoritem je Andretti,“ řekl Bobby Rahal pro Racer.

Foto: IndyCar

 

Doporučujeme

Články odjinud