McLaren chystá další vylepšení vozu už do Malajsie

McLaren chystá další vylepšení vozu už do Malajsie

Po posledních testech přepracoval McLaren svůj vůz v takovém spěchu, že musel přistoupit na jisté kompromisy. Ty by měl před Malajsií odstranit a ještě více zrychlit.

Situace po závěrečných testech v Barceloně byla u McLarenu tak zoufalá, že šéf týmu Martin Whitmarsh zavelel k zahození konceptu podlahy a výfuků. Inženýři dostali instrukce rychle připravit řešení inspirované Red Bullem. Výsledek předčil očekávání, McLaren se vyhoupl na pozici druhého nejrychlejšího týmu.

"Teď máme řešení, které funguje," potvrdil Whitmarsh pro Auto Motor und Sport. "Byla to akce na poslední chvíli. Překvapili jsme sami sebe. Auto zrychlilo nejméně o sekundu."

Jelikož měl McLaren na úpravy málo času, zvolil kompromis a nový difuzor vyrobil kompletně z titanu. To znamenalo vyšší hmotnost. Už v Malajsii chce nasadit verzi vyrobenou z lehčích materiálů, kterou bude před horkým vzduchem z výfuků chránit Pyrosic.

Další zlepšení by mělo přijít už jen díky tomu, že má tým s upravenou verzí MP4-26 více zkušeností. V Austrálii s ní pracovali jezdci a inženýři úplně poprvé. "Všechno je tak nové, že jsme si ani nemohli vyzkoušet všechna nastavení," přiznal Jenson Button.

V neposlední řadě se McLaren podívá také na optimalizaci startovní procedury. Hamilton neměl dobré nastavení spojky a start v Albert Parku se mu vůbec nevydařil. "Kdybych býval neměl KERS, předjeli by mě také Webber a Button," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud