McLaren chce v Abú Zabí potvrdit vítězství v šampionátu nad Ferrari

McLaren chce v Abú Zabí potvrdit vítězství v šampionátu nad Ferrari

Šampionát konstruktérů sice vyhrál Red Bull Racing, ale odvěcí rivalové McLaren a Ferrari ještě svádí prestižní souboj o druhé místo. Britové mají navrch a v Abú Zabí to chtějí potvrdit.

"I když je pro nás všechny velmi frustrující, že jsme minulý víkend v Brazílii vypadli z boje o šampionát konstruktérů, jsme odhodlaní udržet druhé místo a zvýšit náskok před třetím Ferrari," řekl šéf McLarenu Martin Whitmarsh. "Jenson a Lewis odjeli v Interlagosu skvělý závod a další dvojitý zisk bodů by nás měl posunout mimo dosah našich nejbližších soupeřů."

McLaren má díky Lewisi Hamiltonovi ještě šanci zvítězit v poháru jezdců, ale potřeboval by výraznou přízeň osudu, protože ztrácí 24 bodů. Hamilton je ve formuli 1 čtyři sezóny a ve třech z nich bojoval o titul do posledního závodu.

"V tomto posledním závodě bude úkol týmu prostý, musíme poskytnout Lewisovi potřebnou podporu v boji o šampionát," uvedl Whitmarsh. "To znamená stoprocentní spolehlivost, dobrou strategii a perfektní zastávky v boxech. Jak znám Lewise, bude stoprocentně odhodlaný odjet co nejlepší závod, aby dostal své soupeře pod tlak a vytěžil maximum ze své pozice."

Vzhledem ke bodové ztrátě s Hamiltonem počítá v boji o titul málokdo, a také proto může být britský pilot uvolněnější než v minulosti. V Abú Zabí bude bojovat naplno až do konce závodu, ale uvědomuje si, že šanci má malou. "I když matematicky to možné je, vím, že se ztrátou 24 bodů musím vyhrát závod a lídr šampionátu nesmí bodovat. A ani to nemusí stačit. Takže nejsem pod stejným tlakem jako v letech 2007 a 2008."

Doporučujeme

Články odjinud