McLaren chce rozpočtový strop a je ochoten se vzdát bonusů

McLaren chce rozpočtový strop a je ochoten se vzdát bonusů

Zak Brown je velkým fanouškem rozpočtových stropů. McLaren je pod jeho vedením ochoten se vzdát i speciálního bonusu, který dostává z podílu na komerčních právech.

V letošním roce přiteče do Wokingu 30 milionů dolarů v bonusech, které dostávají některé týmy. V případě McLarenu je to téměř třetina všech peněz z komerčních práv (dostává ještě peníze za účast a za pořadí v šampionátu).

Podle Browna je McLaren ochoten se vzdát tohoto bonusu v případě, že bude zaveden rozpočtový strop.

Brown se označil za „fanouška rozpočtového stropu“. „Uvědomujeme si, že jsme jedním ze čtyř týmů, které dostanou speciální platby a mohlo by to znamenat nějaký kompromis – ale cítíme, že pokud bude tento sport nakonec zdravější, tak z toho budou mít prospěch všichni,“ řekl pro Motorsport.com.

„Jsme skvělý závodní tým. Je tu spousta skvělých závodních týmů a my chceme závodit a mít stejnou šanci jako všichni ostatní.“

Ferrari mělo podle odhadů vloni rozpočet ve výši 330 milionů liber. Mercedes hospodařil s 265 miliony a Sauber jen s 95.

Podle Browna to má vliv na to, že jsou právě tyto dva týmy vředu. „Je to trochu jako mít ve fotbalovém utkání dva další hráče na hřišti,“ řekl Brown.  

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud