McLaren čelí kritice za oddalování rozhodnutí o jezdcích

McLaren čelí kritice za oddalování rozhodnutí o jezdcích

McLaren dnes informoval, že o jezdecké sestavě rozhodne nejdříve příští týden. Na Woking se díky tomu snáší kritika. Nejde ani tak o netrpělivost jako spíš o to, že Jenson Button a Kevin Magnussen ani dva týdny po posledním závodě nevědí, zda budou příští rok ve formuli 1.

Není zase tak neobvyklé, že se o jezdcích rozhodne třeba jen pár týdnů před prvním závodem. Na něco podobného jsme ale zvyklí spíše u menších týmů, které dlouho hledají nejlepšího platícího jezdce a jednání se sponzory nějakou dobu zabere.

McLaren je ale jedním z nejúspěšnějších a nejslavnějších týmů. Také v jeho případě jde ale možná o peníze. Jedna z hypotéz říká, že ve Wokingu čekají, kolik peněz přinesou sponzoři Alonsa (nejhlasitěji se mluví o Telefónice) a zda tedy bude mít McLaren dost peněz na dražšího Buttona.

McLaren ale mezi tím čelí kritice. Jedna z posledních přichází od bývalého jezdce Dereka Warwicka (v F1 v letech 1981 až 1993), který je šéfem Klubu britských závodních jezdců. Warwick označil současnou situaci za „nechutnou“. Pro Woking ale má jisté pochopení.

Podle Warwicka by kombinace Alonso, Button byla skvělá. „Mají tam mladého jezdce. Do Kevina Magnussena investovali a je to zřejmě někdo pro budoucnost, takže si myslím, že je to pro ně složitá situace,“ řekl pro BBC.

„Pokud jde o Silverstone a Klub britských závodních jezdců, tak držíme své palce Jensonovi, protože dokáže přilákat hodně lidí na Grand Prix Velké Británie a to je pro nás důležité.“

Doporučujeme

Články odjinud