McLaren čekal od kvalifikace v Bahrajnu více

McLaren čekal od kvalifikace v Bahrajnu více

Zklamání panuje po kvalifikaci na Velkou cenu Bahrajnu u McLarenu. Fernando Alonso se Stoffelem Vandoornem skončili už ve druhé části.

Stejně jako před čtrnácti dny v Melbourne i v dnešní kvalifikaci v Bahrajnu Alonso s Vandoornem vypadli už v Q2. Španěl odstartuje do druhého závodu letošní sezóny formule 1 z třinácté příčky.

„Dnešek nebyl skvělý. Naše kvalifikační výkonnost byla horší, než jsme očekávali. Ve volném tréninku to bylo dobré, v kvalifikaci jsme ale ztratili rychlost a od Q1 jsme se trápili. Zatím se nám nedaří během jednoho kola získat maximum z pneumatik, musíme přijít na důvody, proč tomu tak je.

Naše závodní rychlost zatím byla lepší než naše rychlost na jedno kolo, a včera jsme si při dlouhých jízdách na starších pneumatikách připadali docela konkurenceschopní. Stejně tak dnes ráno, na horké trati se vůz choval dobře a vypadá to, že se dokážeme dobře starat o zadní pneumatiky, což bude v závodě výhoda.“

Vandoorne hned za Alonsem

Oba piloti McLarenu budou v sedmé řadě. Za třináctým Alonsem bude stát čtrnáctý Vandoorne.

„Všichni jsme od dnešku očekávali trochu více,“ přiznal Vandoorne. „Včera jsme měli dobrý první a druhý trénink a já se ve voze cítil velmi dobře. Víme, že jsme v tomto velmi nabitém středu pole, kde je pro nás každá desetina velmi důležitá a dělá ten rozdíl, takže se musíme stále zlepšovat.

Kdybychom dnes udělali krok vpřed, mohli jsme bojovat o Q3, věděli jsme ale, že to bude těžké. V těchto drsných podmínkách se podmínky mohou velmi rychle změnit a je opravdu smůla, že jsme se tam nedostali. Na dnešek jsme neudělali krok vpřed, který jsme potřebovali. Musíme tedy stále tlačit a ještě nás čeká hodně práce.

Pro zítra máme volnou ruku při výběru pneumatik a myslím, že tady by to mohlo být docela zajímavé. Opotřebení pneumatik bylo na této trati v minulosti klíčové a možných je několik strategií.“

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud