McLaren čeká v Německu druhý pokus s novým difuzorem

Výfuky foukaný difuzor se McLarenu nepodařilo vyladit pro domácí závod v Silverstonu, takže doufá, že v Hockenheimu bude úspěšnější. Podřídil tomu práce v továrně.

"Dny od britské Grand Prix jsme strávili v MTC (McLaren Technology Centre) prací na testech na stolici, dynamometru a vývoji v aerodynamickému tunelu, abychom zajistili, že další nasazení foukaného difuzoru bude mít jasnější přínosy," popisoval šéf týmu Martin Whitmarsh.

"Konečné potvrzení samozřejmě přijde až na okruhu. Takže se připravujeme na velký testovací program v pátek v Hockenheimu. Oba jezdci budou v jeho rámci porovnávat podlahy T2 a T3. Pokud budou výsledky pozitivní, pak nasadíme novou podlahu po zbytek závodního víkendu. Ale takové rozhodnutí učiníme jen na základě pečlivé analýzy rizik a přínosů."

I když McLaren s tímto novým dílem zaostává za konkurencí, na výsledky si stěžovat nemůže, stále vede oba šampionáty. Lewis Hamilton navíc jede na Hockenheim jako obhájce vítězství, naposledy se na tomto okruhu závodilo v roce 2008.

"Velký otazník visí u některých ostatních top týmů," řekl Hamilton. "V posledních dvou nebo třech závodech předvedly zlepšené výkony, i když se jim nepodařilo dosáhnout výsledků, které by odpovídaly jejich rychlosti. Takže bude zajímavé, jak se to na špičce startovního pole vyvine, protože by to mohlo mít dopady na výsledek šampionátu, hlavně pokud o vítězství začne v druhé polovině sezóny bojovat víc týmů."

Jenson Button se v posledních Grand Prix trápil v kvalifikacích a v závodech pak své špatné startovní pozice musel dohánět. V Německu se proto zvlášť soustředí na svůj výkon v sobotu odpoledne.

Doporučujeme

Články odjinud