McLaren byl v Mexiku nucen snížit výkon Alonsova motoru

McLaren byl v Mexiku nucen snížit výkon Alonsova motoru

Piloti stáje z Wokingu nakonec skončili za body.

Závodní ředitel McLarenu Éric Boullier poodhalil, že jedním z důvodů za nevýrazným výsledkem Fernanda Alonsa ve Velké ceně Mexika byl fakt, že tým musel snížit výkon u jeho motoru.

Ani jeden z pilotů stáje z Wokingu nezažil na okruhu bratří Rodríguezů ideální víkend, Jenson Button byl klasifikován dvanáctý, Alonso skončil ještě o místo pozadu.

„Je jasné, že když se kvalifikujete na jedenáctém a třináctém místě jako my, nemáte moc důvodů k radosti, když tyhle startovní pozice proměníte pouze ve dvanácté a třinácté místo,“ řekl Boullier.

„Tohle pro nás ale byl těžký závod, z mnoha důvodů. Zaprvé, Autódromo Hermanos Rodríguez je rozhodně okruhem, na kterém se obtížně předjíždí, což znamenalo, že naši jezdci byli po mnoho kol zaseknutí za vozem Toro Rosso Carlose (Sainze).

GettyImages-619305696.jpg

Zadruhé jsme byli během závodu nuceni ubrat na výkonnu Fernandovy pohonné jednotky, což ho samozřejmě do jisté míry omezilo a zatřetí, během Fernandovy druhé zastávky v boxech došlo ke zdržení, což ho stálo další dvě nebo tři sekundy.

Tyhle věci se stávají, je to závodění, ale pro jezdce, stejně jako tým je vždycky frustrující, když k nim dojde.“

McLaren doufá, že nadcházející Velká cena Brazílie přinese lepší víkend. Už z historického pohledu je to okruh, na kterém se britské stáji dařilo.

„Vzhledem k tomu, že jsme ve své historii vyhráli Velkou cenu Brazílie dvanáctkrát, což je více než kterýkoliv jiný tým, doufáme, že se nám bude dařit lépe než tady, ačkoliv třinácté brazilské vítězství bude samozřejmě mimo dosah. Doufáme však, že body budou možné.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud