McLaren by chtěl najít Magnussenovi závodní sedačku pro příští rok

McLaren by chtěl najít Magnussenovi závodní sedačku pro příští rok

Dánský závodník ohromil svým výkonem v testu mladých talentů a podle Martina Whitmarshe si zaslouží místo ve formuli 1. Ve Wokingu to nicméně nebude.

Dvacetiletý Kevin Magnussen, který je odchovancem McLarenu, se minulý týden zúčastnil testu mladých talentů, jenž se konal na okruhu v Silverstone. Původně se měl svézt v monopostu stáje Force India, nakonec ale bylo všechno tak trochu jinak.

“Nabídli jsme Kevina Force Indii (pro test mladých talentů), která souhlasila s tím, že pro ni může jet. Na poslední chvíli ale změnili své plány. Vzhledem k tomu, že si myslel, že pojede pro Force Indii, cítili jsme, že bychom mu ten den měli dát možnost my,“ nechal se slyšet Martin Whitmarsh.

A Dán rozhodně nezklamal. Ve čtvrtek, kdy usedl za volant MP4-28, byl ze všech jezdců nejrychlejší. I proto si podle šéfa McLarenu zaslouží příští rok místo závodního pilota, nikoliv však u stáje z Wokingu. Jako reálnější možnost se jeví spíše angažmá u některého z menších týmů.

“Ano, přesně to zamýšlíme,“ odpověděl Whitmarsh. “Jakožto jezdec McLarenu jste vystaveni obrovskému množství očekávání a tlaku. Vím, že tu byly výjimky, ale do našich vozů obvykle nováčky nedáváme."

Při té příležitosti Whitmarsh znovu připomněl, že by se královna motorsportu měla zamyslet nad tím, jak zachází s mladými nadějnými závodníky: Musíme se snažit vyvíjet jezdce na delší časové období. Formule 1 není dobrá ve vývoji jezdců. V současnosti tu máme nějaké opravdu zajímavé programy, ty jsou ale několik let pozadu na to, aby měly konkrétní dopad na tento tým.“

Magnussen v současnosti závodí ve formuli Renault 3.5 a vede se mu v ní náramně dobře. V letošní sezoně posbíral již 163 bodů, na své konto si připsal dvě vítězství a dalších šest pódiových umístění a v celkovém pořadí mu patří průběžná první příčka.

 

Doporučujeme

Články odjinud