McLaren bude v Malajsii testovat dvě různé řady nových dílů

McLaren bude v Malajsii testovat dvě různé řady nových dílů

Ve snaze co nejrychleji zlepšit výkonnost MP4-28 si McLaren vyzkouší ve volných trénincích co nejvíce nových dílů. Úspěch ale jistý není.

McLaren si v Austrálii prožil jeden z nejhorších vstupů do sezóny za poslední roky a ví, že na konkurenci hodně ztrácí. O týden později už bude zkoušet různá řešení.

"Máme úpravy pro vůz," oznámil sportovní ředitel týmu Sam Michael. "Máme dvě řady nových dílů, jedna je normální, kterou bychom přivezli v každém případě, a pak tu máme nějaké experimentální věci, na kterých budeme pracovat v rámci (minimalizace) degradace pneumatik. Něco z toho projde přímým srovnáním (s běžnými díly), abychom tomu lépe porozuměli."

"Během víkendu v Malajsii provedeme specifické testy, v uplynulých dnech se nám podařilo odvést jistou práci. Jestli to vyřeší naše problémy s konkurenceschopností, to opravdu nedokážu říct, protože abych byl upřímný, nevím to."

Michael je ale přesvědčený, že McLaren ví, na čem přesně má pracovat. Také proto zatím nejsou na pořadu dne úvahy o návratu k loňskému vozu.

"Je lepší se držet plánu, vyvíjet a zlepšovat to, co máme," potvrdil Jenson Button. "To je vždy cesta vpřed. V tuto chvíli máme auto a snažíme se maximálně využít to, co máme."

"McLaren je přední tým a ví, jak vyvíjet auta. Nejsme na tom tak, jak bychom chtěli, ale víme, že naše křivka zlepšování bude strmější než u ostatních, nebo v každém případě musí být."

Doporučujeme

Články odjinud